GGD Groningen is per 1 september 2024 op zoek naar een projectmedewerker Aardbevingsacademie met een achtergrond in de publieke gezondheid
Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten.
GGD Groningen is volop in ontwikkeling. De GGD is sinds 1 januari 2020 een zelfstandige organisatie.
De Aardbevingsacademie heeft als doel professionals te ondersteunen, die werken met mensen die geraakt zijn door de Groningse aardbevingsproblematiek. Dit gebeurt o.a. door trainingen, cursussen, workshops, coaching en intervisie.
Als projectmedewerker Aardbevingsacademie ben je, samen met de projectleider, verantwoordelijk voor de operationele aspecten van de Aardbevingsacademie. Je maakt planningen, geeft advies, bewaakt budgetten en bewaart het overzicht.
Als projectmedewerker:
De afdeling Beleid en Advies Publieke Gezondheid van de GGD Groningen is een schakel tussen landelijke-, regionale- en lokale kennis en uitvoering. De afdeling houdt zich bezig met het bijhouden van actuele beleidsontwikkelingen, maatschappelijke vraagstukken en trends die de publieke gezondheid raken (beleid), monitoring van de publieke gezondheid door kwantitatieve en kwalitatieve analyses (epidemiologie), de vertaling en duiding daarvan (advies) en advisering over interventies en gezond gedrag (gezondheidsbevordering). Vanuit deze afdeling wordt ondersteuning gegeven aan gemeenten, het bestuur van de GGD, werkveldpartners en aan andere afdelingen van de GGD.
Binnen de afdeling Beleid & Advies ligt voor jou de focus in eerste instantie op de Aardbevingsacademie. Daarnaast kun je ingezet worden bij taken op het gebied van gezondheidsbevordering.
Naast onze kernwaarden verbindend, verantwoordelijk, vernieuwend, vakkundig en vrij is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:
Samenwerken | Je bent een echte bruggenbouwer. Je bent in staat om met verschillende disciplines en externe partners samen te werken. Je bent de lokale verbinder van een netwerk dat uitgaat van een integrale aanpak op verschillende niveaus.
Communicatief | Vanuit omgevingssensitiviteit snel kunnen schakelen en communiceren met een diversiteit aan gesprekspartners.
Initiatiefrijk | Je signaleert kansen en handelt ernaar. Je durft daarbij nieuwe wegen in te slaan. Je bent in staat problemen of belemmeringen te signaleren en op te lossen.
Omgevingsbewust | Je bent op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelen. Je benut deze kennis voor je eigen functie of organisatie. Je hebt gevoel voor maatschappelijke en politieke trends.
Een tijdelijk dienstverband van één jaar van 20-24 uur per week met de mogelijkheid tot verlenging.
Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij minimaal € 3.558,- bruto per maand en maximaal € 5.247,- (indicatieve functionele schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Annegreet Wubs, projectleider Aardbevingsacademie, annegreet.wubs@ggd.groningen.nl, mob. 06 – 216 01 805
Je kunt reageren tot en met 26 juni 2024 door te klikken op de knop ‘Solliciteren’.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag ochtend 3 juli.
Na het verzenden van de sollicitatie, ontvang je een ontvangstbevestiging met nadere informatie.